Състезание по Дебати „Плевен Еди 2020“

Състезание по Дебати „Плевен Еди 2020“

Състезание по Дебати „Плевен Еди 2020“

               Състезанието по Дебати „Плевен Еди 2020“ (познато още като  „Плевен Open“) се  проведе в нашия град от 21.02.2020 г. до 23.02.2020 г.

            ЦПЛР – ЦУНТ гр. Плевен за втори път организира състезание от  такъв  ранг – национално.

            За участие се записаха  32 отбора. Наред  с опитните врели и кипели  в битките младежи, участваха и нови, по-неопитни, но не по-малко  нахъсани  за  изява  ученици. Участието на толкова много отбори е  признание и за дейността на плевенския  клуб „Дебати“, членовете  на  който  са сред най-добрите в страната. Обществото на дебатьорите е такова, че  младите хора не идват само за отборната надпревара, но и за срещи със  своите приятели от другите градове, за нови познанства, които ще станат  приятелства.

             Проявата бе открита в зала „Катя Попова“ на 21.02.2020 г. /петък/.

             Домакин в събота /22.02.2020 г./ бе СУ „Иван Вазов“ – Плевен, където се проведоха квалификациите.

             Полуфиналите и финалите в неделя /23.02.2020 г./ бяха в ЦПЛР – ЦУТНТ – Плевен.

            Състезанието събра наистина най-добрите състезатели по дебати и  това ясно се видя на финала в неделя. Оспорваната битка затрудни съдиите  да определят най-добрите, но все пак, победиха определения за най-добър  оратор Румен Маринов и съотборника му Цочо Бушнаков.

               Самият финал не бе проведен в атмосферата на сериозност, строгост и желание да победиш на всяка цена, а се усещаше  непринудена обстановка, подхвърляха се шеги, имаше и скандирания, което е обичайно за срещи на  приятели.

             Проведе се финал на „новаците“ /млади хора, участващи отскоро в  състезанията или такива, които не са печелили призови места в подобни  състезания през последната година/. Купата и медалите спечелиха  Владимир Генковски и Мартин Донев. Първа купа за момчетата, но няма  да е последна! 

 

               Нека си пожелаем състезанието в Плевен да стане традиция!